Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

KJV

23. 11. 2009 7:30
Svazácitví je vždy cesta od "pangejtu k pangejtu"

Naivita a hloupost tohoto blogu je rovná naivitě a hlouposti svazáků v padesátých letech min. století. Výsledky obou těchto extrémních názoru jsou katastrofální. Komunistickou diktaturu jsme již zažili, teď ještě zřejmě potřebujeme vychutnat slasti poměrů latinské ameriky.

0 0
možnosti
RR

rezjir

22. 11. 2009 22:42
Tady se někdo rozčiluje,

že jeho čistý příjem je podstatně nižší díky placení daní. Vskutku? To byl ten rozdíl mezi mandarinskou Čínou, a např. současným Pakistánem a Británií Adama Smithe. Díky vysokým daním mohla Británie financovat efektivně jak koloniální výboje, tak i efektivní soudní systém, a tak garantovat občanům vlastnická práva, takže měli motiv spořit a bohatnout. Takže jejich čisté příjmy byly nakonec vyšší.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

22. 11. 2009 22:07
Je kouzelné,

co pro levičáky znamená demokracie - pro jistého da.rocka například možnost sehnat dostatečně velkou partu ožralů a "demokraticky si odhlasovat " že jim chlast zaplatí ti co jsou "v menšině". To je přece demokracie, né? komu se to nelíbí, může se odstěhovat! Da.rockovi bych přál, aby se tu objevil nový Hitler a socany vystřílel. Nebylo by to sice "demokratické" ale mohli by někam utéct, ne? Osobně nehodlám tomuto státu dát zbytečně ani korunu, než platit vysoké daně, tak budu pracovat jen měsíc v roce a užívat si volna. Nakonec, k čemu prachy ve společnosti idiotů typu da.rocka!

0 0
možnosti
O

oranzové

22. 11. 2009 22:15
Re: Je kouzelné,

Myslíte tohoto?;-D http://jakubmetelka.blog.idnes.cz/ Plamenný v článcích, plamenný v diskusích;-)

0 0
možnosti
JK

Brkleš

22. 11. 2009 19:32
To je zábavná diskuse...

Je přece nad slunce jasnější, že ti, co horují a propagují co největší přerozdělování z toho chtějí mít prospěch. Kdo bude u lizu, bude mít obrovské pravomoci v tom, komu dát a komu ne (podívejte se, o která ministerstva je největší boj u nás i v EU - proč asi?). Tak si ulíznou i kamarádíčci, sem tam cinkne něco do kapsy atd.

Vám se líbí, že datum, odkdy děláme už pro sebe se posouvá neustále dále do II. pololetí? Mě tedy ne. Proto tedy souhlasím s výše uvedeným článkem, považuji se za svéprávného a nechci, aby za mě rozhodovali druzí a já čekal na almužnu. Je to zřejmě otázka výchovy, sebevědomí. Pomáhat sociálně slabším ano, a víc než nyní, ale jen těm, kteří opravdu nemohou. Ne těm, kdo nechtějí pracovat a jen řvou, a těm, kdo sociální dávky zneužívají.

Pro vaše uklidnění: současná politika mě štve,někdy jsem volil tak, aby můj hlas nepropadl. Nechtěl jsem nepřímo volit disciplinované komunisty. Rozhodl jsem se pro pozitivní volbu  i menší strany. Bude nás víc? Něco třeba udělat. 

0 0
možnosti
VH

Totedyne

22. 11. 2009 21:06
Re: To je zábavná diskuse...

Z toho "přerozdělování" (progresivní daně) mohou mít radost hlavně studenti. Pro sociálně slabé, nadané stát získá peníze, aniž by musel zavádět nějaké školné.

0 0
možnosti
X

Xman1

22. 11. 2009 19:18
Dane, skolne

Pane autore, polozte si nasledujici otazku: V pripade, ze by platba dani nebyla povinna a kazdy by se mohl svobodne rozhodnout kolik penez kam da, platil bych stejne jako platim ted, nebo mene? Nebo dokonce vubec nic?

Kdyz jsem v praci prohlasil, ze bych klidne platil na danich i vic, nebo ze bych platil i kdybych nemusel, byl jsem okamzite oznacen za hlupaka. Jenze hlupak je ten, kdo nevidi kolik vse stoji penez a ze je nejen zakon ale i moralni povinnost platit svuj dil.

Co se skolneho tyce, jako vysokoskolak a otec prohlasuji: Neposlu dite do skoly, kde by po nem chteli skolne jako takove, ale podporil bych penalizaci pro studenty flakace, napriklad 2000 za kazdou opakovanou zkousku apod.

0 0
možnosti
RC

josefbad

22. 11. 2009 19:23
Re: Dane, skolne

ano, take vidim, ze vsechno neco stoji. Potize je ten, ze cim vice dani se vybere, tim vice penez muze urednik zasantrocit a tim vice uredniku se na tom muze podilet. Jeden vysokoskolak stoji pry na rok nekde mezi 50-100 tis. Pak nejaky urednik da vypracovat studii (casto uplne nesmyslnou) za nekolik milionu. 1km stoji tolik, co cele studium 2000 VS studentu!!!

0 0
možnosti
C

cara7

22. 11. 2009 19:07
Co

to je za Doudu ?Ten autor tohoto blábolu?:-)

0 0
možnosti
E

editi

22. 11. 2009 18:55
Jen jestli Kulhánku

neškodíš modrým wohnoutům víc ty, s tímto nenávistným psaním o jiných. Zamysli se nad sebou, podívej se do zrcadla a uvidíš.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
O

oslik

22. 11. 2009 20:09
Re: Jen jestli Kulhánku

Áááá, editi opět nepochopila smysl textu a masíruje si svoje ego plkáním stále stejných hloupostí...

0 0
možnosti
QNT

qui n tana2

22. 11. 2009 18:55
specielne pro pana Kulhanka

"Pravice abyste byl klidný má všude na světě ve svém portfoliu takový menší segment velmi věrných blbečků, u kterých při rozhodování o politické orientaci hraje roli spíše osobnostní než faktický prvek. Menší inteligence, stabilní zaměstnání na nízké úrovni a stálý pocit frustrace. Takovým vyhovuje hledání nepřítele (socan) napadání oponentů a živení věčného pocitu křivdy (pracuji tak proč se nemám dobře) . Naneštěstí pro pravici i když je tato skupina v poměru malá s velkou vervou se pouští všude tam kde může svou vášeň projevit (třeba blog) a to pak aby se normální člověk styděl být s takovými primitivy v jednom táboře."

0 0
možnosti
ARW

a red wheelbarrow

22. 11. 2009 18:57
Re: specielne pro pana Kulhanka

Zapomněl/a jste uvést zdroj citace. Pokud je to z Vaší ctěné hlavy, tak pámbů s Vámi.

0 0
možnosti
RK

romualda

22. 11. 2009 18:51
milovníku školného...

Ach jo. Já se dostal na VŠ technického směru bez přijímaček, míst bylo dost, stačí zvolit správný obor!

Víte, která strana měla ve svém programu před volbami 2006 "Nezavedeme školné?" Nejsilnější pravicová.

0 0
možnosti
O

oslik

22. 11. 2009 20:20
Re: milovníku školného...

Která to je? Co tak koukám, tak všechny pravicové strany u nás jsou tak slabounké, že se těžko odhaduje, která z nich je nejsilnější.

BTW - abych předešel zbytečným plkům - ODS není pravicová strana, ale středová.

0 0
možnosti
RR

rezjir

22. 11. 2009 18:49
jak známo všem přinčilivým

nejvíce českému lidu a státu škodí ODS.

0 0
možnosti
RC

josefbad

22. 11. 2009 19:24
Re: jak známo všem přinčilivým

potiz je v tom, ze malokdo povazuje ODS za pravicovou stranu. Vzpominate napr. na to, ze ani V. Klaus nemel odvahu udelat deregulaci najemneho?

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Zastánce osobní svobody a odpovědnosti za své činy.Mám rád přírodu,sport,knihy,svou ženu a své děti.

Seznam rubrik