Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karel, Miloš a sudeťáci

Kdo jiný by se měl vyjadřovat k otázce vysídlení  němců a ukradení jejich majetků, než ten který sám zažil něco podobného?  Schwarzenbergové byli čeští vlastenci a tak jim nacisti zabavili majetek. Sotva se podařilo nacisty  zpacifikovat a  Schwarzenbergové se mohli pokusit majetek dát do pořádku, sebral jim většinu stát na základě pochybného zákonu ušitého přímo jim na míru. Zbytek jim potom ukradli komunisti za pár let a kdyby neutekli za hranice, skončili by někde v cele nebo na špagátě.

Schwarzenbergové  měli jednu výhodu, která leží dodnes mnoha lidem v žaludku. Svůj majetek získali v době, kdy se normální člověk k majetku nemohl žádným způsobem dostat, byli šlechta. Ti co jim to vyčítají, už ale zapomínají, že Schwarzenbergové byli velmi dobří správci svého majetku a položili základy hospodářství v dávných dobách a za 1 republiky významně přispívali  k prosperitě země.

Neskončili bankrotem tak jako stovky dalších šlechticů v průběhu doby a proto měli nacisti i komunisti co zabavovat a z čeho žít.

Od Tomáše Bati se Schwarzenbergové lišili pouze jedinou věcí, měli základ do hospodaření a podnikání, Baťa se vypracoval sám a z nuzných poměrů.

Baťa i Schwarzenbergové dopadli úplně stejně, nejdříve kradli nacisti, potom kradli komunisti. Proti oběma se vedla pomlouvačná kampaň a z jejich ukradeného  majetku komunistický stát přežíval dalších 40 let.

Novodobá šlechta typu Bakala a dalších milionářů žijí a naparují se právě z majetků, které byly kdysi někomu ukradeny. Nezávidím jim to,  řada z nich jsou schopní obchodníci a řádní správci majetku, musí tomu věnovat dost úsilí a energie a přináší naší zemi prosperitu, ale bez předchozích  krádeží  nacistů a komunistů by se k majetku nedostali  tak snadno.

Ale přesně to je ten zásadní důvod, proč se tolik lidí dívá na naše emigranty skrz prsty, proč se pojem sudeťák a odsun ( a církev) stal červeným hadrem na mínění „obyčejných lidí“.  Žijeme a prosperujeme zčásti díky majetku, který byl kdysi ukraden a pořád přetrvává strach – co kdyby to chtěli zpátky ?

P.S. Naprostá většina lidí v naší zemi nic nikomu neukradla,  žijí a starají se o sebe jak umějí, ale stačí zmínka o Sudetech, Schwarzenbergovi, církvích a latentní závist a nenávist vystoupí na povrch ……………………. ONI + majetek = zločinci. (protože JÁ nemám nic a TO není spravedlivé)

  Sudeťáky jsme hromadně bez prokázání viny jednotlivcům potrestali okradením a vyhnáním ze země, za to že uvěřili myšlence jednoho zločince a jedné strany, podporovali  nacisty a i díky nim jsme tady měli teror a vraždy a okupaci a ONI se měli lépe na  účet  jiných ( ne všichni). Po válce jsme se pak i báli s nimi žít v jednom státě, co kdyby se to opakovalo, co když NÁM opět budou škodit ?

  Co by jsme tedy v duchu této zkušenosti měli udělat s našimi komunisty a jejich nohsledy? Taky jim ukrást majetek a vystěhovat za hranice země ? Taky „jen“ uvěřili  myšlence jednoho zločince a jedné strany, podporovali  komunisty a i díky nim jsme tady měli teror a vraždy a okupaci a ONI se měli lépe na účet jiných ( ne všichni)

Už slyším ten řev, to se nedá srovnávat….., ale právě že dá a je to úplně to stejné. Náprava křivdy by ale nikdy neměla přinést křivdy nové a proto se vždy musí trestat po jednotlivcích a za konkrétní  činy. A svoji hanbu za podporu, nebo spolupráci se zločincem, pokud nepřesáhla hranici trestnosti, si každý musí nést sám a jen doufat v odpuštění ostatních.

 

P.S. Karla nemusím, ale uznávám ho a je ubohé, když si Miloš snaží na sudeťácích nahnat body proti Karlovi. Jeden byl okraden a jeden se dobrovolně přidal ke zlodějům.

Autor: Martin Kulhánek | pátek 18.1.2013 12:41 | karma článku: 25,88 | přečteno: 1500x
  • Další články autora

Martin Kulhánek

Rozvášněný sklerotický soudruh Zaorálek

Pane Zaorálku, už dlouho se mi neudělalo tak špatně při Vašem projevu, jako při Vašem dnešním vystoupení v PS. Dnes jste opět dokázal překročit vlastní stín a povýšil demagogii na novou úroveň. Krásně jste se dneska rozohnil nad amnestií pro soudce Berku a horoval nad zlodějinou s požehnáním státních institucí pomocí konkurzní mafie.

17.1.2013 v 13:27 | Karma: 29,81 | Přečteno: 1249x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Paradoxy prezidentské volby - ZEMAN na Hrad !

ČSSD si zoufale NEpřeje na Hradě Zemana. Přímo se děsí představy, že by bývalý stvořitel ČSSD a její dlouholetý předseda vládl z Hradu. Dokonce se děsí tolik, že i oficiální kandidát z lůna ČSSD začal mluvit pravdu: „Pro sociální demokracii je to naprosto šílená situace! Pro nás tam není dobrá volba. Pro mě Miloš Zeman napojený na to, čemu s nadsázkou říkám "mafiánské" kruhy, je naprosto nepřijatelný“( Dienstbier)

16.1.2013 v 9:00 | Karma: 13,01 | Přečteno: 611x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Škoda rány, která padne vedle

Tobylo heslo našich otců a Kalousek se podle toho i zachoval. Nedovedu si představit, že by před takovými 20-30 lety, pořvával mladíček na ulici po nějakém starším člověku, že je zloděj a měl by viset.... a nedostal při tom pár facek od dotyčného a návdavkem doma od otce za své chování a ostudu rodině.

22.9.2011 v 16:03 | Karma: 24,32 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Odborářské myšlení -rakovina společnosti

A proč budeme mít stávku. Základní myšlenka (nejen) českých postkomunistických odborářů je jakési „právo“ na pohodlný život a povinnost společnosti toto právo zajistit každému jedinci bez ohledu na schopnosti jedince a hlavně bez ohledu na to jak se snaží každý sám za sebe.

11.6.2011 v 7:57 | Karma: 32,01 | Přečteno: 1698x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

70 miliard korun za rok soudruhu Paroubku

Na blogu se rozplýváte jak je na tom naše země skvěle a šetřit se vůbec nemusí, protože investoři se o naše dluhy perou jako blázni. Ale blázni jsme my, protože si musíme draze půjčovat a ještě dráže splácet.

18.9.2010 v 14:40 | Karma: 31,03 | Přečteno: 1588x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Zastánce osobní svobody a odpovědnosti za své činy.Mám rád přírodu,sport,knihy,svou ženu a své děti.

Seznam rubrik