Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odborářské myšlení -rakovina společnosti

A proč budeme mít stávku. Základní myšlenka (nejen) českých postkomunistických odborářů je jakési  „právo“  na pohodlný život a povinnost společnosti toto právo zajistit každému jedinci bez ohledu na schopnosti jedince a hlavně bez ohledu na to jak se snaží každý sám za sebe.

 

Paradoxně jediní  socialisté a odboráři kteří se chovají  „rozumně“  a zodpovědně sami k sobě jsou socialističtí politici a odborářští bossové, kteří se neustále snaží dokázat svoji schopnost a potřebnost a stoupají po žebříčku kariéry co nejvýše aby se sami měli co nejlépe s co největším platem.

Správný odborář  na novém postu  hlavního odboráře musí jednat a tak „tvrdě“ vyjednává a hrozí a žene své ovečky do protestů a do stávky (jako v Ostravě ) jen aby časem postoupil o příčku výše a jeho snem je EU a vzorem slavný odborář Štěch.

Odboráři a socialističtí politici jednají „kapitalisticky tržně“ sami za sebe, ale „své“ obyčejné lidi přesvědčují, že to pro ně neplatí, že se nemusí starat sami o sebe a každý obyčejný člověk má PRÁVO na ……… sociální jistoty, dávky,podpory, plomby zdarma…………… a že se stát o ně chudáčky MUSÍ postarat a ONI to zařídí (samozřejmě za slušný plat).

A tak budeme mít v pondělí stávku proti zákeřným reformám, za jistoty a spravedlnost, za větší zdanění úspěšných………. a víte proč  milí „obyčejní občané“ budete ve skutečnosti stávkovat ?

Jenom proto aby soudruzi politici a odboráři  ukázali jakou mají moc a posílili svoje vlastní šance na lepší postavení, platy a v ideálním případě shodili vládu a mohli vládnout sami a pak měli lepší platy…

A  „prostý lid“ bude mít chvilku lepší pocit, to jsme to těm zlodějům, tunelářům a kapitalistům ukázali, bude mít naději , že se budou mít lépe, jen co se do vlády dostanou ti naši stateční ochránci a zajistí nám sociální jistoty, spravedlnost a rovnost.

A když se socialističtí spasitelé dostanou k moci, pak se ukáže, že sliby nebyly zasazeny do ekonomické reality země, že je elektřina a benzín zase dražší,že se státní zakázky nezlevnili, korupce kvete stále dále (politik si musí zajistit odpovídající životní úroveň) a „obyčejný občan“ je na tom úplně stejně jako před tím, na rozdíl od Sobotky s bytem, Grossem na Floridě, Palasem v haciendě, dětí Buzkové na prestižní škole za milon…….

Proč  svým voličům neříkají denně u stánků s buřty, dělejte to jako my, starejte se o sebe, snažte se, makejte,učte se a obětujte své pohodlí u televize, choďte do kurzů a zaplaťte si poradce na styl a nové zuby aby jste lépe vypadali ………………………….. a budete se mít lépe.

 

P.S. „Pravicoví“ politici jsou na tom hodně podobně, ale je tam jeden obrovský a  zásadní rozdíl. Oni to dělají v SOULADU se svým přesvědčením, že se každému daří podle toho jak se stará sám o sebe a čím více se snaží, tím více dostane.

Autor: Martin Kulhánek | sobota 11.6.2011 7:57 | karma článku: 32,01 | přečteno: 1698x
  • Další články autora

Martin Kulhánek

Karel, Miloš a sudeťáci

Kdo jiný by se měl vyjadřovat k otázce vysídlení němců a ukradení jejich majetků, než ten který sám zažil něco podobného? Schwarzenbergové byli čeští vlastenci a tak jim nacisti zabavili majetek. Sotva se podařilo nacisty zpacifikovat a Schwarzenbergové se mohli pokusit majetek dát do pořádku, sebral jim většinu stát na základě pochybného zákonu ušitého přímo jim na míru. Zbytek jim potom ukradli komunisti za pár let a kdyby neutekli za hranice, skončili by někde v cele nebo na špagátě.

18.1.2013 v 12:41 | Karma: 25,88 | Přečteno: 1500x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Rozvášněný sklerotický soudruh Zaorálek

Pane Zaorálku, už dlouho se mi neudělalo tak špatně při Vašem projevu, jako při Vašem dnešním vystoupení v PS. Dnes jste opět dokázal překročit vlastní stín a povýšil demagogii na novou úroveň. Krásně jste se dneska rozohnil nad amnestií pro soudce Berku a horoval nad zlodějinou s požehnáním státních institucí pomocí konkurzní mafie.

17.1.2013 v 13:27 | Karma: 29,81 | Přečteno: 1249x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Paradoxy prezidentské volby - ZEMAN na Hrad !

ČSSD si zoufale NEpřeje na Hradě Zemana. Přímo se děsí představy, že by bývalý stvořitel ČSSD a její dlouholetý předseda vládl z Hradu. Dokonce se děsí tolik, že i oficiální kandidát z lůna ČSSD začal mluvit pravdu: „Pro sociální demokracii je to naprosto šílená situace! Pro nás tam není dobrá volba. Pro mě Miloš Zeman napojený na to, čemu s nadsázkou říkám "mafiánské" kruhy, je naprosto nepřijatelný“( Dienstbier)

16.1.2013 v 9:00 | Karma: 13,01 | Přečteno: 611x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

Škoda rány, která padne vedle

Tobylo heslo našich otců a Kalousek se podle toho i zachoval. Nedovedu si představit, že by před takovými 20-30 lety, pořvával mladíček na ulici po nějakém starším člověku, že je zloděj a měl by viset.... a nedostal při tom pár facek od dotyčného a návdavkem doma od otce za své chování a ostudu rodině.

22.9.2011 v 16:03 | Karma: 24,32 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní

Martin Kulhánek

70 miliard korun za rok soudruhu Paroubku

Na blogu se rozplýváte jak je na tom naše země skvěle a šetřit se vůbec nemusí, protože investoři se o naše dluhy perou jako blázni. Ale blázni jsme my, protože si musíme draze půjčovat a ještě dráže splácet.

18.9.2010 v 14:40 | Karma: 31,03 | Přečteno: 1588x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Zastánce osobní svobody a odpovědnosti za své činy.Mám rád přírodu,sport,knihy,svou ženu a své děti.

Seznam rubrik